ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ

To ζαχαροκάλαμο παρείχε τη ζάχαρη από τα αρχαία χρόνια, πριν εξοβελιστεί από το ζαχαρότευτλο, αρχές του 19ου αι. Ως εκ τούτου, η μελάσα Emelia ως πρωτογενές παράγωγο του ζαχαροκάλαμου, είναι η πλέον κατάλληλη για ζαχαροπλαστική και μαγειρική χρήση, τη δημιουργία γλυκών και αρτοσκευασμάτων όπως ψωμί, κέικ, κουλούρια, μπάρες, σάλτσες γλυκόξινες, σάλτσες κόκκινες, μαρινάδες και σαλάτες.

Σκέτο ένα κουταλάκι Emelia ικανοποιεί την ανάγκη του οργανισμού για γλυκό φυσικά υγιεινά και γευστικά, άμεσα αλλά και μακροχρόνια, μιας και γεμίζει τις αποθήκες του με την απαραίτητη γλυκόζη που χρειάζεται, με συνέπεια ο οργανισμός να ζητά όλο και λιγότερη ζάχαρη, να μειώνονται οι «κρίσεις» υπογλυκαιμίας
και ν’αποφεύγονται οι κίνδυνοι μελλοντικών ασθενειών όπως ζάχαρο κτλ. Επίσης μπορεί να ανακόψει την επιθυμία για πρόχειρο φαγητό, αν δεν υπάρχει δυνατότητα για σπιτικό κατά την διάρκεια της ημέρας.

Γλυκαίνει χωρίς τις συνέπειες της λευκής ζάχαρης από ζαχαρότευτλο, είναι φυσικό και όχι χημικό γλυκαντικό, δεν προέρχεται από γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (50) σε αντίθεση με άλλες γλυκαντικές ουσίες όπως η μαλτοδεξτρίνη (150), η γλυκόζη (100), το σιρόπι καλαμποκιού (75), η λευκή ζάχαρη (65) αλλά και το μέλι (50-75), γεγονός που σημαίνει ότι έχει αργή μεταβολική αποδέσμευση και δεν ανεβάζει τα επίπεδα του σακχάρου όσο οι παραπάνω υδατάνθρακες.
Έχει λίγες θερμίδες (15 ανά κουταλάκι του γλυκού), ενώ περιέχει τα περισσότερα
θρεπτικά συστατικά από οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό.

Δένει τέλεια με όλες τις συνταγές, βελτιώνοντας το γευστικό αποτέλεσμα.
Συνδυάζεται άριστα με χυμούς, τσάι, γάλα, γιαούρτι, δημητριακά, ταχίνι, καφέ.

Ιδανική για τα παιδιά, σκέτη ή μέσα σε προϊόντα που τρώνε συχνά όπως κέικ ή σπιτική πραλίνα φουντουκιού.
Για αυτούς που λατρεύουν τη σοκολάτα, μπορεί να προστεθεί σε σπόρους κακάο ή στο κακάο.

Σε όλες τις χρήσεις και συνταγές, χρειάζεται η μισή ποσότητα μελάσας σε σχέση με την αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης που αναγράφεται στη συνταγή.

Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί
Ιπποκράτης