DIETA DHE DIABETI

Dieta dhe diabeti
Është e përshtatshme për të gjithë ata që bëjnë dietë, meqenëse ka vetëm 15 kalori për çdo lugë kafeje.

Nuk shëndoshë dhe nuk krijon celulit, sepse përmban sheqerna natyralë, të cilat asimilohen plotësisht nga organizmi pa u bërë yndyrë. Në të kundërt shton ritmin metabolik në trup, përshpejton djegiet dhe për pasojë kontribuon në pakësimin e yndyrës. Shktakton ndjenjën e ngopjes.
Mund të ndihmojë personat që kanë predispozicion për diabet apo të përfshihet në dietën e personave me diabet mellitus (sëmundjen e sheqerit) me këshillim të mjekut dietolog, ngaqë ka më pak kalori se sheqeri, metabolizohet më ngadal dhe stabilizon nivelet e sheqerit në gjak. Në këtë mënyrë përforcon faktorin e tolerimit në glukozë, mbështet funksionet e insulinës dhe parandalon hypoglyceminë. Mbështet veprimin e enzimave që janë përgjegjëse për metabolizmin e glukozës në energji.

Ndihmon në uljen e niveleve të larta të kolisterolit, ndërsa shton kolisterolin e mirë HDL.

 

**Rezultatet eksperimentale që u publikuan në Shoqëri për Studimin e Vlerave të Ushqimit (SSIB) të Shteteve të Bashkuara tregojnë se përdorimi plotësues i shurupit të melasës mund të pakësojë peshën e njeriut, yndyrën dhe të rregullojë nivelet e leptinit në gjak. Studime të mëtejshme treguan se përdorimi i melasës çon në humbje të shtuar të energjisë (kalorive) dhe në shfaqje të shtuar genesh për treguesit biologjikë të qelizave të mëlçisë, që kontrollojnë metabolizmin e energjisë..