Ushqyesve

USHQYESVE

EMELIA përmban elementet e mëposhtme ushqyese:
Hekur: Parandalon problemet hematologjike, shton hematokritin dhe feritinin, ndërsa për arsye të prejardhjes së tij bimore dhe jo kimike nuk rëndon aspak mëlçinë dhe veshkat.

Bakër: Ndihmon trupin që të asimilojë dhe të përdorë hekurin. Ka veprim antioksidues dhe mbron qelizat prej dëmtimeve që shkaktojnë rrënjët e lira. Luan rol të rëndësishëm në prodhimin e energjisë, në formimin e eshtrave dhe elastinit, në krijimin e melaninës (pigmentit të lëkurës) dhe në oksidimin e acideve yndyrnore.

Kalcium: Vepron kundër osteoporozës dhe është i domosdoshëm për zhvillimin normal të skeletit dhe funksionimin e mirë të sistemit muskulor dhe gastrointestinal. Funksionon si kardiοtonik, mban lëkurën të shëndetshme dhe ushqen thonjtë.

Kalium: I rëndësishëm për funksionimin e zemrës, sistemit tretës, por edhe të githë indeve. Përmirëson produktivitetin e sportistëve dhe studentëve.

Natrium: Rregullon sasinë e ujit në organizëm dhe pengon dehidratimin.

Magnez: Pengon forminin e trompozave dhe ngërçeve, ekuilibron veprimtarinë hormonike, kontribuon në imunitetin e organizmit.

Krom: Forcon faktorin e tolerancës në glukozë (p.sh. tek personat që kanë predispozicion për diabet), mbështet funksionet e insulinës dhe parandalon hypoglyceminë. Mbështet veprimin e enzimave që janë përgjegjëse për metabolizmin e glukozës në energji. Ndihmon në uljen e niveleve të larta të kolisterolës duke shtuar kolisterolën e mirë HDL. Ndihmon në shtimin e masës muskulore të sportistëve.

Fosfor: I domosdoshëm për funskionimin e mirë të sistemit nervor dhe muskulor-skeletor.

Mangan: Luan rol tek funksionet bazë të zhvillimit dhe riprodhimit.

Kobalt: I domosdoshëm tek njeriu si pjesë integrale e vitaminës Β12.

Vitamina të kompleksit Β, si Β1 thiamine, B2 riboflavin, B3 niacin, B6 pyridoxine.
Nuk përmban squfur, gluten, lekithin soje. Nuk është produkt mutant (i shndërruar) nga ana gjenetike.