10/06/2023

Τροφές για την εγκυμοσύνη - Μελάσα Emelia, Ταχινι Emelia

Ιδανικές τροφές για τη περίοδο της εγκυμοσύνης

Εσύ, όπως και κάθε ανθρώπινος οργανισμός, έχεις ανάγκη από μια σειρά βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Χρειάζεσαι σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλλιο, νάτριο, φώσφορο, μαγγάνιο και βιταμίνη Β για την καλή λειτουργία του οργανισμού σου. Οι ανάγκες σου αυτές, θα αυξηθούν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τη περίοδο αυτή, εκτός από εσένα, θα έχεις να θρέψεις και το έμβρυο σου. Στο άρθρο αυτό θα σου αναλύσουμε τη σημασία των τριών βασικών μετάλλων, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, καθώς και θα σου προτείνουμε ιδανικές τροφές για την εγκυμοσύνη, ώστε να κάνεις σωστή πρόσληψή τους!

Μέταλλα - Σίδηρος

Αν είσαι έγκυος, χρειάζεσαι μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου, επειδή το σώμα σου παράγει σχεδόν 50% περισσότερο αίμα από ότι συνήθως. Επιπλέον θα χρειαστείς περισσότερη αιμοσφαιρίνη και επιπλέον σίδηρο. Καθώς το έμβρυο μεγαλώνει, θα αυξηθεί η ανάγκη σου για σίδηρο. Ιδιαίτερα κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο. Αν έχεις έλλειψη σιδήρου στην εγκυμοσύνη σου, αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει διάφορες επιπλοκές με τη κύηση. (π.χ. πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος μωρού, βρεφική θνησιμότητα κ.ά.). Για το λόγο αυτό, ο σίδηρος είναι απαραίτητος, όχι μόνο για την ομαλή πορεία της κύησης, αλλά και για να μην αντιμετωπίσεις κινδύνους για εσένα(τη μητέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού). Αν έχεις έναν υγιή οργανισμό, θα χρειαστείς περίπου δύο χρόνια για να ανακτήσεις τα αποθέματα σιδήρου που είχες πριν από την εγκυμοσύνη. Ο καλύτερος τρόπος πρόσληψης, όπως θα δούμε και παρακάτω, είναι να καταναλώνεις σε σωστές ποσότητες, υγιεινές τροφές για την εγκυμοσύνη.

Μέταλλα - Ασβέστιο

Το δεύτερο σημαντικό μέταλλο που χρειάζεσαι είναι το ασβέστιο. Το ασβέστιο αποτελεί την βασικότερη μονάδα ανάπτυξης και υγειούς εξέλιξης, των οστών και των δοντιών του μωρού σου. Ειδικά στη περίοδο της εγκυμοσύνης , το χρειάζεσαι, τόσο εσύ – η μητέρα για να προστατεύσεις το σκελετό σου, όσο και το βρέφος σου, για την ανάπτυξή του. Παράλληλα το ασβέστιο θα σε βοηθήσει στη καλή λειτουργία του μεταβολισμού, για παραγωγή ενέργειας, αλλά και την ομαλή λειτουργία των μυών σου. Αυτό, όταν είσαι έγκυος, είναι πολύ σημαντικό, αφού μέρα με τη μέρα, πρέπει να υποστηρίξεις το αυξανόμενο βάρος σου. Στην διάρκεια μιας εγκυμοσύνης θα χρειαστείς αυξημένο ασβέστιο. Από 50 mg την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο, σε 330mg την ημέρα, για τον τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και η ιδανική ποσότητα είναι τα 1000mg. Μέσα από τη κατανάλωση σωστής ποσότητας από υγιεινές τροφές για την εγκυμοσύνη, αυτά τα επίπεδα μπορούν εύκολα να επιτευχθούν!

Μέταλλα - Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο από την άλλη πλευρά σε βοηθάει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και του μυϊκού σου συστήματος. Θα νιώθεις μειωμένη κόπωση, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει στην επίτευξη μιας ομαλής ψυχολογικής κατάστασης, που σίγουρα όταν είσαι έγκυος, το χρειάζεσαι. Στις κράμπες, το μαγνήσιο δρα συνδυαστικά με το ασβέστιο. Το μαγνήσιο θα χαλαρώσει τους μύες σου, ενώ το ασβέστιο τους ενεργοποιεί, για να συσπώνται. Μελέτες δείχνουν ότι η επαρκής πρόσληψη μαγνησίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα βοηθήσει ώστε η μήτρα να μην αρχίσει να συσπάται πρόωρα.

Το μαγνήσιο παίζει επίσης ρόλο στη δόμηση των οστών και των δοντιών, τη ρύθμιση της ινσουλίνης και του σακχάρου, αλλά και τη λειτουργία ορισμένων ενζύμων. Μπορεί επίσης να σου φανεί χρήσιμο για τον έλεγχο της χοληστερόλης και την αντιμετώπιση της αρρυθμίας. Τέλος, το μαγνήσιο θα σε βοηθήσει να μην αντιμετωπίζεις συχνά κράμπες στα πόδια. Στη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης, θα χρειάζεσαι 350mg μαγνήσιο την ημέρα. Ο πιο σωστός τρόπος πρόσληψης είναι να καταναλώνετε υγιεινές τροφές για την εγκυμοσύνη, στις σωστές αναλογίες!

Σωστή Πρόσληψη των μετάλλων

Η φυσική πρόσληψη θρεπτικών συστατικών θα σε βοηθήσει περισσότερο από ότι η φαρμακευτική συμπλήρωση. Θα πρέπει τώρα που είσαι έγκυος, να εμπλουτίσεις το διαιτολόγιο σου με τροφές, πλούσιες σε αυτά τα συστατικά. Δεν υπάρχουν ιδανικότερες τροφές για την πρόσληψη τους από την μελάσα Emelia και το ταχινι Emelia. Συνδύασε τις δυο αυτές τροφές και θα έχεις ένα μοναδικό γευστικό και θρεπτικό αποτέλεσμα.

Emelia μελάσα, στικάκι

Μελάσα Emelia

ΑΝΑ 100 gr

Σίδηρος
1 mg
Ασβέστιο
1 mg
Μαγνήσιο
1 mg

Ταχίνι Emelia

ΑΝΑ 100 gr

Σίδηρος
1 mg
Ασβεστιο
1 mg
Μαγνήσιο
1 mg
Emelia μελάσα, στικάκι

Μελάσα Emelia

ΑΝΑ 100 gr

Ταχίνι Emelia

ΑΝΑ 100 gr

Αναλυτικά – αν καταναλώσεις μέσα στη ημέρα 100gr μελάσα και 100gr ταχίνι, θα έχεις – 19,65mg σιδήρου, 503mg ασβεστίου και 163mg μαγνησίου.


Σε αντίθεση με τα φάρμακα ή τα συμπληρώματα, δεν θα σε ενοχλήσουν  στο συκώτι ή στο στομάχι, καθώς είναι Τροφές – “Υπερτροφές” (και όχι χάπι ή συμπλήρωμα), τις οποίες απορροφά άμεσα ο οργανισμός σου. Επιπλέον με τη μελάσα Emelia θα αντιμετωπίσεις ευκολότερα τις λιγούρες και τις υπογλυκαιμίες της περιόδου αυτής. Θα σου ικανοποιήσει την επιθυμία για γλυκόζη και υδατάνθρακες, με τον πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο. Η μελάσα Emelia έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τη μεταβολίζεις αργά και θα σε βοηθήσει να σταθεροποιήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, λόγω των πολυφαινολών που περιέχει. Όταν δε συνδυαστεί με το ταχίνι, θα σου καθυστερήσει την απορρόφηση των υδατανθράκων και θα σου περιορίσει τον ρυθμό αύξησης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Τρόποι χρήσης μελάσα - Υγιεινές Τροφές για την εγκυμοσύνη

Μπορείς να καταναλώσεις τη μελάσα Emelia είτε σκέτη (2 κουταλιές της σούπας) ημερησίως ως ελάχιστη δόση, ή να την προστέσεις στο γιαούρτι, στο ταχίνι ,στο πρωινό porridge και σε pancakes. Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις πλήρως την ζάχαρη σε οποιοδήποτε γλυκό ή αρτοσκεύασμα. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μελάσα Emelia και να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη στα ροφήματα σου! Η μελάσα Emelia είναι ιδανικό γλυκαντικό για τον καφέ, το τσάι ή την ζεστή σοκολάτα σας.

Τρόπος χρήσης Ταχίνι - Υγιεινές Τροφές για την εγκυμοσύνη

Μπορείτε να καταναλώσετε το ταχίνι Emelia, είτε σκέτο ή συνδυαστικά με μελάσα, ως άλειμμα σε ψωμί ή την φρυγανιά σας! Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ταχίνι ως συστατικό για αρτοσκευάσματα!

Σχετικά Άρθρα

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα